Note de struguri negri, mere, prune, fructe de pădure
Jane Wanjiku Kiriri – Kamau este fondatoarea și fermiera din spatele WanRich Coffee, o mică
fermă de cafea situată în Kitale, comitatul Trans Nzoia, în vestul Keniei. Ferma sa se află la o altitudine de 1.800 de metri deasupra nivelului mării, pe solurile vulcanice fertile de pe versanții vestici ai Muntelui Elgon — o regiune cunoscută pentru ploile sale constante și microclimatul favorabil. Terroir-ul din Kitale — altitudinea mare, solurile vulcanice și clima blândă permite o maturare lentă a cireșelor de cafea și o aciditate strălucitoare în ceașcă.
Cafeaua este complet spălată, cu o procesare post-recoltare meticuloasă efectuată la fața locului. Cireșele coapte sunt culese manual, decojite în aceeași zi fără apă și trec printr-un proces dublu de fermentare — mai întâi sunt înmuiate timp de 13–15 ore, spălate, apoi înmuiate din nou pentru încă 12–13 ore peste noapte. După o spălare finală, cafeaua în pergament este uscată la soare pe paturi ridicate timp de 10–11 zile, fiind acoperită cu grijă în timpul orelor de soare puternic pentru a asigura o uscare uniformă și pentru a păstra aromele delicate.

